Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Traincha' Oosterhuis herkend in Japan

Shownieuws

Trijntje Oosterhuis is in Japan populairder dan ze had verwacht. De zangeres zette zaterdag voor het eerst als 'Traincha' haar handtekening in Osaka.

Trijntje Oosterhuis is in Japan populairder dan ze had verwacht. De zangeres zette zaterdag voor het eerst als 'Traincha' haar handtekening in Osaka, zo vertelt zij op haar weblog.

De 35-jarige Oosterhuis, die in Japan is voor enkele optredens met Burt Bacharach, had een paar uur vrij en zag in Osaka haar kans schoon om in een cd-winkel te gluren hoe haar cd's erbij lagen. "Eerst zag ik alleen een paar albums in een bakje staan", vertelt Oosterhuis. "Ik pakte gelijk mijn camera erbij om dit even vast te leggen voor thuis."

Tot haar verbazing kwam een winkelmedewerker op haar af om te vragen 'of zij het echt was'. "Ik begreep hem niet helemaal tot dat hij me meenam naar een ander gedeelte van de winkel, waar een groot bord van mij hing. En of ik mijn handtekening wilde zetten. Maar natuurlijk. Een eer, mijn eerste handtekening in Japan."

Trijntje Oosterhuis nam eind vorig jaar een tweede album op met Burt Bacharach, 'Who'll speak for love'. De opvolger van 'The look of love: Burt Bacharach songbook' behaalde net als zijn voorganger de platina status in Nederland. De 79-jarige componist, die klassiekers als 'What the world needs now' en 'Raindrops keep falling on my head' op zijn naam heeft staan, werkte mee aan beide albums van Trijntje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen