Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Razzies voor Eddie Murphy en Lindsay Lohan

Shownieuws

Eddie Murphy heeft drie Razzies in de wacht gesleept voor zijn rollen in 'Norbit'. Lindsay Lohan kreeg er twee voor haar dubbelrol in 'I know who killed me'.

(Novum/AP) - Eddie Murphy heeft zaterdag drie Golden Raspberry Awards in de wacht gesleept. Murphy kreeg de prijzen voor slechtste acteur, slechtste mannelijke bijrol en slechtste vrouwelijke bijrol in de komedie 'Norbit'. De film, die zondagavond ook kans maakt op een Oscar voor beste make-up, was zeven keer genomineerd voor de meest gehate prijs van Hollywood.

Lindsay Lohan viel ook in de prijzen. Ze werd voor haar dubbelrol in de thriller 'I know who killed me' beloond met twee Razzies voor slechtste actrice. De film sleepte een recordaantal van acht beeldjes in de wacht, waaronder die voor slechtste film, slechtste regisseur (Chris Sivertson) en slechtste remake. De jury van de Razzies noemde de film 'een kruising tussen martelfilms als 'Saw' en een gestoorde versie van The Patty Duke Show, de komedieserie uit de jaren zestig'.

Naast grote 'winnaars' 'Norbit' en 'I know who killed me' wist alleen 'Daddy day camp' nog een beeldje te winnen. De komedie met Cuba Gooding Jr. in de hoofdrol kreeg een Razzie voor slechtste vervolg. De film volgde op 'Daddy day care', waarin Eddie Murphy de hoofdrol had.

De Golden Raspberries, gouden frambozen, worden sinds 1980 uitgereikt als een reactie op de Oscars. De naam van de prijs is afgeleid van de Engelse term 'blowing a raspberry', wat zoveel betekent als met uitgestoken tong je afkeuring laten blijken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen