Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koninklijke onderscheiding voor Paul van Loon

Shownieuws

Paul van Loon is zaterdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van Loon ontving de onderscheiding uit handen van burgermeester Ben Groen.

Kinderboekenschrijver Paul van Loon is zaterdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van Loon ontving zaterdag tijdens de Dolfje Weerwolfjedag in Burgers' Zoo de onderscheiding uit handen van burgemeester van Heusden Ben Groen. Meer dan duizend kinderen waren daarbij aanwezig.

Van Loon viert dit jaar zijn 25-jarig schrijverschap. In die tijd schreef hij meer dan negentig boeken en werd hij acht keer tot winnaar van de Nederlandse kinderjury uitgeroepen. Voor de kinderjury kiezen duizenden kinderen jaarlijks hun favoriete boek. In 1997 schreef hij het kinderboekenweekgeschenk 'Lycdrop'. Ook is hij de schrijver van de bekende kinderboekenreeksen 'Dolfje Weerwolfje' en 'De griezelbus', waarvan in 2006 een succesvolle film werd gemaakt.

Zaterdag werd in Burgers' Zoo in Arnhem voor de tweede keer de Dolfje Weerwolfjedag georganiseerd. Kinderen kunnen zelf een luisterboek inspreken, of kunnen met Dolfje op de foto. Ook is er een tekenworkshop met Dolfje-illustrator Hugo van Look.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen