Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechter tevreden over Mel Gibson

Shownieuws

De rechter die de zaak van Mel Gibson behandelt, is tevreden over zijn gedrag. De Hollywoodster hoeft zich niet langer regelmatig bij de rechter te melden.

(Novum/AP) - De rechter die de zaak van Mel Gibson behandelt, is tevreden over zijn gedrag en zijn vooruitgang. De Hollywoodster heeft nog anderhalf jaar proeftijd te gaan na een veroordeling, maar hoeft zich niet langer regelmatig bij de rechter te melden, zo bepaalde de rechter woensdag.

De 52-jarige Gibson of zijn advocaat moest zich regelmatig bij de rechtbank melden sinds de acteur in 2006 werd opgepakt omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Tijdens zijn arrestatie maakte hij minachtende opmerkingen over joden, die hij onder meer de schuld gaf van alle oorlogen in de wereld.

De acteur ontliep een halfjaar celstraf maar werd veroordeeld tot drie jaar proeftijd, moest een boete van elfhonderd euro betalen en verplicht bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten bijwonen. Nadat hij zich een jaar lang meerdere keren per week bij de AA had gemeld, bepaalde de rechter al dat hij niet langer verplicht naar deze ontmoetingen hoefde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen