Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Collega's zwaaien Benny Neyman uit

Shownieuws

De crematie van Benny Neyman is woensdag druk bezocht door tientallen collega-artiesten. Sterren als René Froger en George Baker waren aanwezig bij de dienst.

De crematie van Benny Neyman is woensdagmiddag druk bezocht door tientallen collega-artiesten. Onder anderen Natasja en René Froger, George Baker, Saskia en Serge, Anita Meyer en Koos Alberts waren aanwezig bij de dienst in Leusden. Vanwege de honderden toegestroomde fans was politiebegeleiding aanwezig.

Neyman, die donderdag op 56-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, lag in een gesloten, witte kist in het midden van de aula van het crematorium. Op de kist, die was omringd door zes kaarsen, lagen drie bloemstukken. Aan de rechterkant in de aula stond een grote foto van de zanger en aan de voet van de foto lag een keur aan bloemen, in zijn favoriete kleur wit.

Tijdens de dienst namen enkele familieleden en vrienden het woord. Zo sprak zangeres Mieke en richtte buurman Gerard enkele woorden tot de aanwezigen. Hij sprak namens zichzelf en Benny's partner Hans van Barneveld, die het zelf niet aankon.

Bonnie St Claire werd aanvankelijk aangekondigd als tweede spreker maar bleek niet aanwezig. Later in de ceremonie werd ze opnieuw aangekondigd en toen sprak ze hevig geëmotioneerd enkele woorden. "Wie Benny echt goed wilde leren kennen, moest al zijn liedjes beluisteren", vertelde de zangeres.

De plechtigheid werd omlijst met onder meer diverse minder bekende liedjes van Neyman en het nummer 'Mon Dieu' van Edith Piaf. Een pianist speelde op een vleugel een adagio waarin diverse nummers van de geboren Maastrichtenaar waren verwerkt, waaronder 'Waarom fluister ik je naam nog'.

Aan het eind van de ceremonie zong Lenny Kuhr onder begeleiding van een gitaar een lied. Daarna klonk Neymans nummer 'Adieu', waarop de deuren van de aula opengingen. Onder een daverend applaus werd de kist naar het crematorium gedragen, terwijl in de tuin enkele witte duiven werden losgelaten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen