Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste namen North Sea Jazz bekend

Shownieuws

Stemkunstenaar Bobby McFerrin, gitarist Pat Metheny en zangeres Diana Krall treden dit jaar op bij Nort Sea Jazz. De rest van de line-up wordt in mei onthuld.

Stemkunstenaar Bobby McFerrin, gitarist Pat Metheny en zangeres Diana Krall treden dit jaar op bij Nort Sea Jazz. Dat heeft de organisatie van het muziekfestival, dat op 11, 12 en 13 juli plaatsvindt in Ahoy Rotterdam, woensdag bekendgemaakt. De rest van de line-up wordt in mei onthuld. Dan gaat ook de voorverkoop van start.

De 57-jarige McFerrin, die zijn kunsten a capella ten gehore brengt, is dit jaar de zogenoemde Artist in Residence. Hij geeft zowel op 12 als 13 juli een optreden. De Amerikaan, wiens repertoire pop, jazz, folk en klassiek omvat, heeft tien Grammy's in zijn prijzenkast staan.

De Canadese Krall is een grote naam in de jazzmuziek. Ze verkocht miljoenen platen sinds ze in 1999 een Grammy won voor haar album 'When I look in your eyes'. Metheny brak bij het grote publiek door met zijn hit 'This is not America'. In 2003 was hij de Artist in Residence van North Sea Jazz.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen