Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regilio Tuur vindt tv-kijken vorm van meditatie

Shownieuws

Voor Regilio Tuur is televisiekijken een vorm van meditatie, waarbij hij helemaal tot rust komt. Dat vertelt de ex-topbokser deze week in Vara TV Magazine.

Voor Regilio Tuur is televisiekijken een vorm van meditatie, waarbij hij helemaal tot rust komt. "Ik kijk alleen leuke dingen", vertelt de voormalige topbokser in Vara TV Magazine. "Deze week zat ik in mijn Socrates en Plato-week. 'Allegory of the cave', heerlijk", verwijst hij naar de gelijknamige korte film uit 2006.

Op zondag is de buis heilig voor Tuur, want dan kijkt hij steevast naar de Amerikaanse tv-predikant Joel Osteen. "Iedereen heeft iets nodig om zich aan vast te houden en Joel Osteen is een van mijn ankers", vertelt de 40-jarige oud-sportman.

"Als ik naar hem kijk word ik als het ware wakker geschud. Onlangs ging zijn preek over zijn vrouw. Dat hij altijd moet wachten tot ze klaar is en dan zegt hij 'laat het los'. En dat klopt ook, laat het los, gun een vrouw de tijd opdat ze zich lekker voelt", vertelt Tuur, die al drieënhalf jaar samen is met de 21-jarige Josh.

Tuur zou graag meer 'positiviteit' zien op tv. "Waarom moeten we kijken naar idioten van Idols en een jury die mensen beledigt?", vraagt hij zich af. "Ik hou van familie-tv zoals die er was in mijn jeugd met André van Duin en met Piet Bambergen en René van Vooren in The Mounties. Daar zou ik uren naar kunnen kijken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen