Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur Johan Nijenhuis liegt dagelijks

Shownieuws

Regisseur Johan Nijenhuis ziet geen kwaad in een leugentje om bestwil. "Ik lieg bijna dagelijks", vertelde hij maandagavond aan Novum Nieuws.

Regisseur Johan Nijenhuis ziet geen kwaad in een leugentje om bestwil. "Ik lieg bijna dagelijks", vertelde hij maandagavond in Amsterdam bij de première van zijn nieuwste film 'Alibi' aan Novum Nieuws. "Als ik iemand moet afwijzen, maak ik daar altijd een leugentje van, ben ik bang." In 'Alibi' staat liegen en bedriegen centraal.

De 39-jarige filmmaker, bekend van producties als 'Costa' en 'Volle maan', weet precies hoe hij mensen voor de gek moet houden. "Lieg dicht bij de waarheid, dan kun je tenminste onthouden wat je gelogen hebt", zei hij op bezwerende toon.

Geheel in stijl van zijn film, die draait om de handel in misleidende alibi's, werd Nijenhuis maandag door een ambulance afgezet bij bioscoop Tuschinski. Op een brancard werd hij over de rode loper gerold.

Georgina Verbaan spreekt liever de waarheid. "Ik ben over het algemeen wel eerlijk, dan ben je er sneller vanaf", zei de kleine actrice. Ook haar personage in de film is niet gecharmeerd van leugens. "Ik speel Andrea, een serveerster die een beetje teleurgesteld is in de liefde en geen leugenaars meer wil."

Toch wordt Andrea verliefd op Youssef, die in dienst is bij een bedrijfje dat alibi's verschaft voor onder anderen schuinmarcheerders. "Het is eigenlijk een leugenaartje", gniffelde Achmed Akkabi, die de rol op zich nam. Anders dan Youssef heeft het jonge talent een schoon geweten. "Ik ben de meest eerlijke jongen die er bestaat."

'Alibi' draait vanaf donderdag, Valentijnsdag, in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen