Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voormalig chef MI6 getuigt in Diana-onderzoek

Shownieuws

De voormalige chef van de Britse inlichtingendienst MI6 zal getuigen in het onderzoek naar de dood van prinses Diana. Dat gebeurt volgende week woensdag.

(Novum/AP) - De voormalige chef van de Britse buitenlandse inlichtingendienst MI6 zal volgende week woensdag getuigen in het onderzoek naar de dood van prinses Diana. Dat heeft de regering maandag meegedeeld.

Sir Richard Dearlove was van 1999 tot 2004 hoofd van MI6. Volgens een verklaring staat hij te popelen om de aantijgingen te weerleggen dat zijn dienst de hand heeft gehad in het auto-ongeluk waarbij de prinses, haar vriend Dodi Al Fayed en hun chauffeur Henri Paul in 1997 in Parijs om het leven kwamen.

Mohamed Al Fayed, de vader van Dodi, beweert dat MI6 het paar heeft gedood om een huwelijk te voorkomen. De Britse politie concludeerde in 2006 dat er sprake was van een tragisch ongeval. De Franse autoriteiten legden de schuld bij de bestuurder, die dronken zou zijn geweest. In het onderzoek wordt volgende week ook Mohamed Al Fayed gehoord.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen