Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bafta voor Daniel Day-Lewis

Shownieuws

Daniel Day-Lewis heeft zondag een Bafta ontvangen voor zijn rol in 'There will be blood'. Daarmee heeft hij zijn positie als kanshebber op een Oscar bevestigd.

(Novum/AP) - Met een onderscheiding als beste acteur voor zijn rol in 'There will be blood' heeft Daniel Day-Lewis zondag bij de uitreiking van de Britse filmprijzen zijn positie als grote kanshebber op een Oscar bevestigd. De Franse Marion Cotillard werd voor haar rol als Edith Piaf in 'La vie en rose' uitgeroepen tot beste actrice.

'Atonement' kreeg de prijs voor de beste film, maar stelde na veertien nominaties enigszins teleur door maar één andere prijs in de wacht te slepen, namelijk die voor productiedesign. De prijs voor de beste regie ging naar de broers Joel en Ethan Coen voor de hedendaagse western 'No country for old men'. 'La vie en rose' won ook de prijzen voor muziek, kostuumontwerp en make-up.

De Britse filmprijzen of Bafta's geven vaak een aardige indicatie van de Oscars, die over twee weken in Los Angeles worden uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen