Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belangrijkste César naar La graine en le mulet

Shownieuws

La graine et le mulet van Abdellatif Kechiche heeft vrijdag de César voor de beste film gekregen. Kechiche werd ook uitgeroepen tot beste regisseur.

(Novum/AP) - La graine et le mulet van Abdellatif Kechiche heeft vrijdag de César voor de beste film gekregen. Kechiche werd ook uitgeroepen tot beste regisseur. De Césars zijn de Franse Oscars. Mathieu Amalric kreeg de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol, voor Le scaphandre et le papillon. De César voor de beste actrice ging naar Marion Cotillard, voor haar rol in La Vie en Rose.

De César voor de beste debuutfilm ging naar Persépolis van Marjane Satrapi en Vincent Paronnaud. De animatiefilm, gebaseerd op het gelijknamige autobiografische stripboek van de Iraanse Marjane Satrapi, won eerder al de publieksprijs op het Filmfestival van Rotterdam en maakt ook kans maakt op de Oscar voor de beste buitenlandse film. Persépolis kreeg ook de prijs voor het beste bewerkte scenario.

La graine et le mulet kreeg ook de prijs voor het beste originele scenario. Hafsia Herzi kreeg voor haar rol in de film de César voor de meest veelbelovende actrice. Julie Depardieu kreeg de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol in Un secret. Sami Bouajila werd uitgeroepen tot beste mannelijke bijrolacteur, voor Les témoins. In de categorie beste documentaire won L'avocat de la terreur van Barbet Schroeder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen