Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wolter Kroes gaat lachend de bühne op

Shownieuws

Ook al staat hij vrijdag en zaterdag voor 5600 mensen in de Heineken Music Hall, zenuwachtig is Wolter Kroes allerminst. "Ik ga gewoon lachend de bühne op."

Ook al staat hij vrijdag en zaterdag voor 5600 mensen in de Heineken Music Hall, zenuwachtig is Wolter Kroes allerminst. "Ik ga gewoon lachend de bühne op", vertelt hij glunderend. "Ik geef de mensen van wie ik houd een zoen voor ik het podium op ga. Ik heb geen schietgebedje of zo."

Qua zaalgrootte doet de Amsterdamse muziekhal onder voor Ahoy Rotterdam, waar de 39-jarige zanger eind 2006 twee uitverkochte concerten gaf. "Groter kan het niet worden", stelt hij. "Maar qua sfeer is het heel erg fantastisch. De Heineken Music Hall is toch wel de ultieme zaal van Europa, denk ik."

Aan schietgebedjes doet Kroes niet, maar op vrijdag en zaterdag heeft hij zo zijn eigen routine. "Ik sta op, niet te vroeg, en rij heel rustig naar Amsterdam toe. Dan ga ik in de rondte kijken, pak mijn fototoestel en maak foto's van de opbouw." Als de muzikanten arriveren is het tijd voor de soundcheck en een laatste repetitieronde. "Dan met zijn allen eten, dat vind ik het belangrijkste, met de crew, met de muzikanten, met iedereen bij elkaar. En dan gaan we spelen."

In de zaal is de familie Kroes ruimschoots vertegenwoordigd. "Mijn oma van 83 is aanwezig, die wil altijd mee", vertelt hij. "Mijn vader is er, mijn moeder is er, mijn beste vrienden zijn er vanavond en morgen zijn alle kids er ook bij."

Kroes, bekend van nummers als 'Ik heb de hele nacht liggen dromen' en 'Niet normaal', verzorgt met zijn kersverse bruid Tessa vier kinderen, allen uit eerdere huwelijken van het stel. Eind vorig jaar werd bekend dat Tessa in verwachting is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen