Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leona Lewis verovert Nederlandse hitlijsten

Shownieuws

Met 'Bleeding love' staat Leona Lewis op de tweede plaats van de Single Top 100. Maandag komt haar cd 'Spirit' binnen op nummer vier van de Mega Album Top 100.

Met haar nummer 'Bleeding love' staat Leona Lewis al sinds vorige week op de tweede plaats van de Single Top 100. Maandag komt haar debuutalbum 'Spirit' binnen op de vierde plaats van de Mega Album Top 100. De 22-jarige winnares van de Britse zangcompetitie The X Factor bestormt wereldwijd de hitlijsten.

Zowel haar single als haar album kan echter niet op tegen het aanhoudende succes van Amy Winehouse, die met de single 'Valerie' en het album 'Back to black' al weken beide hitlijsten aanvoert.

Ook de Nederlander Alain Clark staat sterk. Met zijn album 'Live it out' stijgt hij van de vierde naar de derde plaats van de albumlijst. Zijn single 'Father and friend' klauwt zich vast op de derde plaats van de Single Top 100.

Een opvallende stijger in de singlelijst is het nummer 'Als ik jou zie' van Syb van der Ploeg, de voormalige frontman van de Friese band De Kast. In de albumlijst is de deze maand overleden Benny Neyman nog altijd aan het stijgen. Met zijn laatste plaat 'Allermooiste' klimt hij van de zeventiende naar de negende positie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen