Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dunya & Desie' naar Japan

Shownieuws

De filmversie van 'Dunya & Desie' is aan een Japanse distributeur verkocht. Ook 'Waar is het paard van Sinterklaas?' wordt goed opgepikt door het buitenland.

De filmversie van 'Dunya & Desie', die vanaf 17 april in de Nederlandse bioscoop draait, is aan een Japanse distributeur verkocht. Dat meldt de website van Holland Film. De filmversie van de populaire televisieserie wordt internationaal goed ontvangen.

De film ging eerder deze maand in première op het filmfestival van Berlijn. Een recensent van Variety zag de film op de Berlinale en schreef een jubelende bespreking in het Amerikaanse filmvakblad.

De twee meiden die een roadtrip door Marokko maken lijken niet de enige Nederlandse filmpersonages met populariteit in het buitenland. Ook het vervolg op 'Het paard van Sinterklaas', dat draait om het meisje Winky Wong en haar edele ros, is verkocht aan andere landen. 'Waar is het paard van Sinterklaas?' zal onder meer te zien zijn in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Spanje, Frankrijk en Turkije. Al is het nog maar de vraag of buitenlandse bezoekers zullen begrijpen wie de Goedheiligman precies is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen