Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen ten Damme en Candy Dulfer op vrouwenfestival

Shownieuws

Ellen ten Damme en Candy Dulfer maken hun opwachting op Women in Paradise. Het festival vindt plaats op 8 maart, Internationale Vrouwendag, in Paradiso.

Ellen ten Damme en Candy Dulfer maken dit jaar hun opwachting op Women in Paradise. Ook Urita, I Love Lucy en Einstein Barbie geven concerten op de derde editie van het vrouwenfestival. Women in Paradise vindt plaats op 8 maart, als de honderdste editie van Internationale Vrouwendag wordt gevierd.

Het artwork voor het festival in de Amsterdamse poptempel Paradiso is ontworpen door Morrison Schiffmacher, de dochter van tatoeageartiesten Henk en Louise Schiffmacher. Voor de poster van Women in Paradise tekende ze een exotische pin-up in de stijl van een tatoeage.

Internationale Vrouwendag werd bijna honderd jaar geleden in het leven geroepen. De aanleiding van de dag, die is erkend door de Verenigde Naties, is een staking van vrouwelijke textielarbeiders in New York. De dames gingen op 8 maart 1908 de straat op om te protesteren tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de industriesector.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen