Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aretha Franklin voert lijst foute bontdragers aan

Shownieuws

Aretha Franklin is uitgeroepen tot de slechtst in het bont geklede beroemdheid. De zangeres staat dit jaar boven aan de lijst met bontdragende sterren van Peta.

(Novum/AP) - Aretha Franklin is uitgeroepen tot de slechtst in het bont geklede beroemdheid. De zangeres staat dit jaar boven aan de lijst met bontdragende sterren van dierenrechtenorganisatie Peta.

Op de website van de organisatie wordt Franklin aangevallen omdat ze tijdens de uitreiking van de Grammy Awards 'weer een vulgair bontje' droeg. "Je zag eruit alsof je het nummer 'I am the walrus' van de Beatles ging zingen."

De verkiezing vindt plaats in het kader van de strijd van Peta tegen het dragen van bont, die de organisatie verder onder meer voert via reclamecampagnes waarin bekende dierenliefhebbende sterren -als Eva Mendes, Pamela Anderson en Alicia Silverstone- uit de kleren gaan.

Andere namen op de lijst van bontdraagsters van dit jaar zijn Marilyn Manson, Eva Longoria, Kate Moss, Lindsay Lohan en Kylie Minogue. Peta verklaarde eerder Britney Spears aanvankelijk ook te hebben genomineerd, maar de getroebleerde zangeres uiteindelijk van de lijst te hebben gehaald omdat ze haar 'niet wilden schoppen terwijl ze al op de grond ligt'.

Sterren als Paris Hilton, Christina Ricci en Alicia Keys zeggen geen bont meer te dragen sinds zij op eerdere edities van de lijst van Peta stonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen