Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stalker Linkin Park-zanger veroordeeld

Shownieuws

Een Amerikaanse vrouw is veroordeeld tot twee jaar cel voor het stalken van Chester Bennington, de zanger van Linkin Park. Ze krijgt ook psychiatrische hulp.

(Novum/AP) - Een Amerikaanse vrouw is woensdag veroordeeld tot twee jaar cel voor het stalken van Chester Bennington, de zanger van Linkin Park. Zij moet zich binnen zestig dagen melden bij een gevangenis in Phoenix, waar ze ook psychiatrische hulp zal krijgen.

De voormalige medewerkster van een laboratorium bekende eerder al dat ze via de computer privégegevens van de rocker bemachtigde. Zo had ze onder meer toegang tot de e-mail van Bennington en van zijn vrouw Talinda en kraakte ze de voicemailcode van zijn mobiele telefoon.

De vrouw gaf toe dat ze onder meer toegang had tot familiekiekjes van Chester en Talinda, informatie over een pas gekocht huis, vakantieplannen en correspondentie tussen de advocaat van de band en Warner Bros. Records. "Ik ben naar Arizona gegaan toen ik wist dat Bennington daar was. Toen ik was aangekomen, luisterde ik naar zijn voicemails om er zo achter te komen waar hij zou lunchen of dineren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen