Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ko van Dijk tot leven gebracht op toneel

Shownieuws

Het toneelstuk 'Ko!' is een eerbetoon aan het leven van wijlen acteur Ko van Dijk. Het toneelstuk is vanaf 2 t/m 12 april te zien in Theater de Engelenbak.

Het toneelstuk 'Ko!' is een eerbetoon aan het leven van Ko van Dijk, de acteur die dertig jaar geleden overleed. Het toneelstuk is vanaf 2 tot en met 12 april te zien in het Amsterdamse theater De Engelenbak.

In het toneelstuk is te zien hoe een handelsreiziger eindeloos langspeelplaten met interviews met Ko van Dijk speelt en zich steeds meer begint te identificeren met de acteur. In het eerbetoon aan de overleden acteur spelen acteurs Peter van Bokhorst, Marieke Uildriks, Gerda van Roshum, Paul Adama en Thijs Gilbert een rol.

Theatergroep Kane en Beeldenstorm brengen Van Dijk tot leven op het toneel. Beeldenstorm was eerder verantwoordelijk voor de muziektheaterproducties 'Turks Fruit', 'Route 66' en 'Brief voor de Koning'. 'Ko!' wordt geregisseerd door Dick van den Heuvel.

Het oeuvre van wijlen Van Dijk, die in 1978 op 61-jarige leeftijd overleed, bestaat uit een enorme hoeveelheid rollen, variërend van speelfilms tot toneelstukken en hoorspelen. Hij was onder meer te zien in de televisieseries Ja Zuster, Nee Zuster en Dagboek van een herdershond. Van Dijk wordt beschouwd als één van de belangrijkste acteurs van de twintigste eeuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen