Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weduwe Steve Irwin aangeklaagd

Shownieuws

Terri Irwin, de weduwe van Steve Irwin is aangeklaagd. Dit vanwege complexe leningsregeling van 1,5 miljoen euro, die de belasting moest omzeilen.

(Novum/AP) - Schuldeisers hebben de weduwe van Steve Irwin aangeklaagd vanwege een complexe leningsregeling van anderhalf miljoen euro. De deurwaarder is ingeschakeld om de Australia Zoo, de dierentuin van de familie, en Terri Irwin persoonlijk voor de rechtbank te slepen. Precieze details van de aanklacht zijn nog niet bekend.

De documenten die woensdag werden gepresenteerd aan de rechtbank wijzen echter in de richting van de Singaporese investeringsbank HQZ Argumentum, die een complex financieringsfonds heeft helpen opzetten voor de dierentuin. Die raakte vervolgens in conflict met de Australische belastingsdienst. Via financiële herstructureringregelingen zouden de dierentuin en verschillende zakenpartners miljoenen euro's hebben doorgesluisd om de belasting te omzeilen.

De man van Terri, Steve, kwam in 2006 om het leven. Tijdens opnamen voor zijn documentaireserie The crocodile hunter stak een pijlstaartrog hem in het hart. Hij liet zijn volledige vermogen, waaronder de dierentuin, na aan zijn 43-jarige vrouw en twee kinderen, Bindi (9) en Robert (4).

De weduwe van de 'Crocodile Hunter' verzocht woensdag de rechtszaak te verplaatsen van de deelstaat Victoria naar Queensland, de thuishaven van de dierentuin en de familie Irwin. De rechter wees dit verzoek af en laat de strafzaak in oktober doorgaan op de afgesproken plek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen