Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon herkent Nederlander op vakantie

Shownieuws

Gordon heeft een feilloze radar voor de Nederlander op vakantie. "Je herkent ze aan ongelooflijke kleurencombinaties in de kleding", vertelt de presentator.

Gordon heeft een feilloze radar voor de Nederlander op vakantie. "Een typisch Nederlandse vakantieganger herken je aan ongelooflijke kleurencombinaties in de kleding", vertelt de presentator aan Novum Nieuws. "Je haalt ze overal tussenuit. Nederlanders zijn van die samenscholers, daaraan herken je ze ook meteen. Ze lopen altijd in groepjes van zes of zeven. Een soort hangjeugd, maar dan in het buitenland."

De afgelopen maanden is Gordon van hot naar her gereisd voor de opnamen van het tweede seizoen van Gillend naar Huis, dat vanaf woensdag te zien is op RTL 4. "In vergelijking met seizoen één is de show een stuk positiever geworden", vertelt de blonde krullenbol. "Tot mijn grote verbazing vond ik sommige wintersportvakanties echt leuk, dat had ik niet verwacht."

Gordon kwam voor de wintereditie van Gillend naar Huis op plekken als Oostenrijk, Zuid-Afrika, Lapland, Curaçao en IJsland. "Ik vond IJsland echt verschrikkelijk, vooral door het ongelooflijk slechte weer", zegt de 39-jarige zanger. "De leukste reis was naar Kaapstad, in mijn tweede vaderland Zuid-Afrika. Ik laat de kijker zien waar ik al veertien jaar kom, gun de kijker een blik in mijn huis."

Niet alleen het weer zat soms tegen, ook met sommige deelnemers boterde het niet. "Het is voor het eerst gebeurd dat ik met twee mensen op pad ging die het helemaal niet leuk vonden", verklapt de presentator. "Die zagen mij aankomen met twee grote cameraploegen en dachten: 'o mijn God, dit willen we eigenlijk helemaal niet'. Dat was niet echt leuk voor de sfeer en op een gegeven moment heb ik ook gezegd dat als het zo moet, het voor mij niet hoeft."

Bij de vraag naar welke vakantiebestemming hij nog weleens terug zou willen gaan, barst de presentator in lachen uit. "Weet je, ik zeg na elke reis: 'zo dat is weer een land dat ik kan afvinken en waar ik nooit meer heen ga'", zegt hij. "Ik heb in dit seizoen niets gezien waarvan ik dacht, hier wil ik nog een keer naartoe."

Gordon kan wel intens genieten van een zonvakantie met 'heel erg wit zand, palmbomen en heel weinig lokale bevolking'. "Mijn ultieme liefdesbestemming is de eilandengroep de Malediven, zonder enige twijfel", vertelt de presentator.

Als het tweede seizoen aanslaat, komt er zeker een derde serie van het programma, zo verklapt Gordon. "Voor het derde seizoen gaan we de rollen omdraaien. Dan moeten mensen auditie doen om met mij mee te gaan op vakantie."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen