Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Seal met nieuw album terug naar de basis

Shownieuws

Met zijn eerste studioalbum in vier jaar hoopt zanger Seal weer jeugdige energie te gaan voelen, net als toen hij in 1990 doorbrak. De plaat komt maandag uit.

Met zijn eerste studioalbum in vier jaar hoopt zanger Seal dezelfde jeugdige energie te gaan voelen als toen hij zestien jaar geleden debuteerde. Voor de plaat, 'System', heeft hij naar een eigen zeggen 'op fundamentele wijze' liedjes geschreven: met een gitaar, wat basisakkoorden en het vertrouwen op zijn stem.

De basis ligt voor Seal dus niet in de dancemuziek, zoals veel mensen vaak denken, zegt de 44-jarige zanger in een interview met muziekblad Billboard. "Het is maar gedeeltelijk waar dat ik mijn carrière ben begonnen in de dance." Toch scoorde Seal zijn eerste hit in 1990 als gastvocalist op het nummer 'Killer', van danceproducer Adamski. Later had hij hits met 'Crazy' en 'Kiss from a rose'.

En dat hij nog steeds een zwak heeft voor het dancegenre bewijst zijn samenwerking met producer Stuart Price, die furore maakte met zijn werk voor 'Confessions on a dance floor' van Madonna. Ook zegt hij het erg belangrijk te vinden dat hij zijn fans tegelijkertijd kan beroeren als ze aan het dansen raken.

'System' is volgens Seal het beste album dat hij ooit schreef. "Al is het moeilijk een liedje als 'Kiss from a rose' te evenaren. Dit is in elk geval het meest consistente album, alle liedjes zijn van een hoog niveau." De plaat komt maandag uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen