Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mavis Staples eenmalig naar Nederland

Shownieuws

De Amerikaanse gospellegende en burgerrechtenactiviste Mavis Staples komt in april naar Nederland om een eenmalig optreden te verzorgen in Paradiso.

De Amerikaanse gospellegende en burgerrechtenactiviste Mavis Staples komt in april eenmalig naar Nederland. De souldiva treedt op in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

De 68-jarige Staples werd in de jaren zestig bekend als lid van The Staple Singers. Met die groep bracht ze een mix van gospel, soul en vrijheidsliederen en vertegenwoordigde de burgerrechtenbeweging. De formatie trad op voor grote namen als Martin Luther King en president Kennedy.

Tijdens haar solocarrière werkte de Amerikaanse legende samen met muzikanten als Curtis Mayfield en Prince. Ook nam Staples nummers op met artiesten als Bob Dylan, Aretha Franklin en Ray Charles.

Het optreden in Nederland is onderdeel van Mavis' Europese tour om het album 'We'll never turn back' te promoten dat in 2007 is uitgekomen. Dit album is een hommage aan de burgerrechtenbeweging uit de jaren vijftig en zestig, waarop Mavis onder meer een nieuwe versies van de vrijheidsliederen ten gehore brengt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen