Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gedoe over uiterlijk stoort Sophie Hilbrand

Shownieuws

Sophie Hilbrand is er stellig van overtuigd dat ze nooit plastische chirurgie zal ondergaan. Volgens haar heeft dat niets te maken met haar eigen uiterlijk.

Sophie Hilbrand is er stellig van overtuigd dat ze nooit plastische chirurgie zal ondergaan. Volgens de presentatrice heeft dat niets te maken met haar eigen uiterlijk. "Ik ben ook zwaarder geweest en daar zeiden mensen ook dingen over. Maar ook toen dacht ik: Jezus. Al die wijven die de hele dag met hun uiterlijk bezig zijn. Ik vind dat gewoon oppervlakkig, dat gedoe met dat uiterlijk."

De blonde BNN-presentatrice is net klaar met de opnamen van haar nieuwe programma 'Say no to the knife', waarmee ze een geluid laat horen tegen de cosmetische industrie. In het programma gaat ze samen met psychotherapeute Chiara Bijl en stylist Pieter van Loon met zeven jonge mensen aan de slag die plastische chirurgie overwegen. Aan het eind van elke aflevering hoopt het trio dat de kandidaat van gedachten is veranderd.

Voor de 32-jarige presentatrice bestaan zulke dilemma's niet. "Ik denk gewoon: dit is het, en daar ga ik het gewoon mee doen." Toch merkte ze wel meteen verschil toen ze tijdens de fotoshoot voor het programma nepborsten in had. "Ik ging meteen rechter lopen en dacht toen wel: zo, die houd ik even in tijdens het eten. Maar nee, het is gewoon niets voor mij."

Of het programma écht iets verandert, betwijfelt de presentatrice overigens. "Als ik heel eerlijk ben, heb ik wel een beetje het gevoel dat we vechten tegen de bierkaai met alles wat er uit Amerika over komt waaien. Ik weet dus niet of we de strijd winnen. Maar we hebben in ieder geval een geluid laten horen."

Volgens de blonde presentatrice zijn de zeven kandidaten die zich kwetsbaar opstellen het meest bijzondere aan het programma. "Ik had elke keer tranen in mijn ogen op momenten dat kandidaten zich zo open en kwetsbaar opstellen in de gesprekken met Chiara. Ik hoop dat dat al een reden is voor jongeren om bij dat soort dingen iets meer stil te staan. Het gaat zo veel over de buitenkant."

'Say no to the knife' is vanaf zondagavond wekelijks te zien op BNN.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen