Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Scott verwerpt rockbestaan

Shownieuws

Jamie Scott bewondert Pete Doherty, maar diens levensstijl spreek hem minder aan. "Ik hoop dat ik niet zo word", vertelt de Britse zanger aan Novum Nieuws.

Jamie Scott is een groot bewonderaar van Pete Doherty en Amy Winehouse, maar de levensstijl van de verslaafde rockartiesten spreekt hem minder aan. "Ik hoop dat ik niet zo word", vertelt de zanger aan Novum Nieuws. "Maar je weet het natuurlijk nooit zeker."

De 26-jarige singer/songwriter, wiens debuutalbum 'Park bench theories' eind vorig jaar verscheen, kan zich goed voorstellen dat rockartiesten ten prooi vallen aan drank en drugs. "Roem is iets heel vreemds", zegt hij. "Als je iemand bent die een opkikker nodig heeft of iets om je zorgen te vergeten, denk ik dat je daar aan verslingerd raakt. Het is gewoon aanwezig, het is niet moeilijk om aan te komen."

Het ware talent van zijn verslaafde landgenoten wordt volgens Scott overschaduwd door hun breed uitgemeten privéleven. "Ik denk niet dat alle Britten zo zijn", zegt hij lachend. "Maar ik begrijp dat de media het leuk vinden om erover te schrijven. Het is interessanter om over Amy Winehouse te schrijven die naar de klote gaat dan over iets alledaags."

Nederland is voor Scott inmiddels bekend terrein. Eind vorig jaar stond de kleine Brit in het voorprogramma van Take That in Ahoy Rotterdam. Hoewel zijn muziekstijl, die is te omschrijven als een mengeling van soul en funk, verschilt van die van de boyband, heeft hij respect voor het viertal. "Ze zijn fantastisch", stelt hij. "Het zijn een van de meest eerlijke jongens die ik ooit heb ontmoet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen