Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chris Cornell voegt zich bij line-up Pinkpop

Shownieuws

Chris Cornell doet op 30 mei Pinkpop aan. De 33-jarige zanger staat hiermee naast onder meer Metallica en Rage against the Machine op het festival.

Chris Cornell doet op 30 mei Pinkpop aan. De 43-jarige zanger en gitarist staat hiermee naast onder meer Metallica, Foo Fighters, Rage against the Machine en Queens of the Stone Age op de 39e editie van het festival.

Cornell begon zijn muzikale carrière in 1984 met Soundgarden, een van de grondleggers van de grunge. Nadat zowel deze band als Rage against the Machine uit elkaar was gegaan, formeerde hij met drie Rage-leden Audioslave. Vorig jaar ging ook deze band uit elkaar. Vervolgens bracht Cornell zijn tweede solo-cd uit. Ook vertolkte hij de titelsong van de James Bond-film 'Casino Royale'.

Cornell, die zijn oude collega's van Audioslave in Landgraaf tegenkomt omdat het heropgerichte Rage against the Machine ook van de partij is, is er vrijwel van verzekerd op een uitverkocht festival te spelen. De kaartverkoop van Pinkpop breekt dit jaar alle records. Zaterdag werden op de eerste verkoopdag al 32 duizend kaarten verkocht en oprichter Jan Smeets vertelde maandag dat hij denkt dat alle kaarten aan het eind van de week uitverkocht zijn. Voor deze editie zijn in totaal honderdduizend kaarten beschikbaar, waarvan veertigduizend weekendkaarten en daarnaast voor iedere dag twintigduizend dagkaarten.

Pinkpop wordt van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni gehouden in het Limburgse Landgraaf. Ook Kaiser Chiefs, Groove Armada en Incubus staan op het programma, dat nu op zeven acts na compleet is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen