Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doherty stelt niet teleur in Amsterdam

Shownieuws

Pete Doherty heeft alles in huis om een strak concert te geven. Dat bewees hij maandag met een strak concert in Paradiso. Doherty werd op handen gedragen.

Pete Doherty heeft maandagavond laten zien dat hij alles in huis heeft om een strak concert te geven. In een uitverkocht Paradiso leverden hij en zijn band Babyshambles een anderhalf uur durende set af waar het publiek van smulde. Dat Doherty soms onverstaanbaar was, mocht de pret niet drukken.

Het was nog maar de vraag of Doherty, die in maart zijn 29e verjaardag viert, zou komen opdagen. Fans weten inmiddels dat de aankoop van een concertkaartje geen enkele garantie biedt op zijn aanwezigheid, laat staan dat hij op tijd het podium bestijgt. Maar maandagavond was deze vrees onterecht. Slechts twintig minuten later dan gepland kwam een vrij monter uitziende Doherty op om bekende nummers als 'Delivery' en 'Fuck Forever' te spelen.

Dat was in mei 2006 wel anders. Toen moest het publiek in de Amsterdamse poptempel uren wachten voordat een wankelende Doherty op het podium verscheen om zijn liedjes te spelen. De meningen van critici waren achteraf verdeeld. Sommigen vonden het een aanfluiting, anderen spraken van een legendarisch optreden.

En ook maandag werd duidelijk dat er meerdere manieren zijn om een oordeel te vellen over Pete Doherty. Zowel zijn zang als zijn commentaar tussen de liedjes door was onverstaanbaar, maar de sfeer was er niet minder om. Een ding was echter duidelijk; degenen die in Paradiso waren om hem onderuit te zien gaan kwamen bedrogen uit. Ondanks zijn wat wankele verschijning wist Doherty wel degelijk een strakke show neer te zetten.

Doherty, die het afgelopen jaar vrijwel alleen in het nieuws kwam vanwege zijn drugsgebruik en zijn relatie met topmodel Kate Moss, liet zien dat hij bij zijn fans niets fout kan doen. Zijn nukken worden hem blijkbaar vergeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen