Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Jumper' blijft 'Alibi' voor in box office

Shownieuws

De nieuwe Nederlandse film 'Alibi' eindigt op het nippertje op de tweede plaats in de box office. Jumper komt, net als in de VS, op de eerste plaats binnen.

De nieuwe film van Johan Nijenhuis, 'Alibi', heeft de eerste plaats van de box office net niet weten te bereiken. De film, waarin Egbert-jan Weeber en Achmed Akkabi een bedrijf dat handelt in alibi's opzetten, haalde in het openingsweekeinde 351 duizend euro op. De Amerikaanse film 'Jumper' debuteerde met 387 duizend euro op de eerste plaats van de ranglijst van films met de hoogste omzet.

'Jumper' draait om een jongen die erachter komt dat hij zichzelf kan teleporteren. Ook in de Verenigde Staten komt 'Jumper', met rollen voor Samuel L. Jackson en Hayden Christensen, binnen op de eerste plaats. De man achter de film, Doug Liman, was eerder verantwoordelijk voor bioscoopgeweld als 'Mr. and mrs. Smith' en 'The Bourne identity'.

Noemenswaardig is verder de nieuwe film van de gebroeders Coen, 'No country for old men', die vrijwel unaniem door recensenten is geprezen. De film komt in Nederland binnen op de vijfde plaats, vlak achter de kinderfilm 'Alvin and the chipmunks'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen