Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Goud blinkt voor jong muzikaal talent

Shownieuws

Dit weekeinde hebben jonge Nederlandse artiesten een Gouden Plaat ontvangen. Cd's van Alain Clark, Van Velzen en Wouter Hamel werden 30 duizend keer verkocht.

Verschillende jonge Nederlandse artiesten hebben een succesvol weekeinde achter de rug. Alain Clark (28), Wouter Hamel (30) en Roel van Velzen (29) hebben met hun platen een gouden status verdiend. Hun albums, respectievelijk 'Live it out', 'Hamel' en 'Unwind', zijn elk al meer dan dertigduizend keer over de toonbank gegaan.

Clark ontving zaterdag uit de handen van Jörgen Raymann zijn gouden plaat voor 'Live it out'. De zanger scoort momenteel met 'Father and friend' een hit samen met zijn vader Dane. Clark sleepte onlangs een 3FM Mega Award in de wacht als beste artiest van 2007.

Voor Van Velzen was de kwartfinale van Idols op zaterdag een mooie gelegenheid om zijn Gouden Plaat uitgereikt te krijgen. Zijn debuutalbum 'Unwind' kwam een jaar geleden binnen op de eerste plaats in de Mega Album Top 100. Van Velzen is bekend van hits als 'Baby get higher' en 'Burn'. Zijn laatste single 'When summer ends' is tevens de titelsong van de nieuwe film Zomerhitte.

In Mooi! Weer de Leeuw verraste Paul de Leeuw Wouter Hamel met een gouden plaat. Zijn debuutalbum 'Hamel' scoort ook in het buitenland. De jazzzanger gaf onlangs enkele concerten in Japan, waar hij veel populariteit geniet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen