Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader wijkt niet van Britney's zijde

Shownieuws

De vader van Britney Spears houdt zijn dochter scherp in de gaten. James Spears is het hele weekend niet van de zijde van de losgeslagen popster geweken.

De vader van Britney Spears houdt zijn dochter scherp in de gaten. James Spears is het hele weekeinde niet van de zijde van de losgeslagen popster geweken. De twee verbleven, samen met assistent Brett, in de villa van Spears in Beverly Hills. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People. Vader en dochter verlieten alleen het huis voor een etentje in een nieuw restaurant in Hollywood.

James Spears is door een rechter aangewezen als curator van de 26-jarige zangeres. Hij bewaakt nog tot 10 maart het fortuin van zijn dochter, dat op bijna zeventig miljoen euro wordt geschat. Bryan Spears, de oudere broer van de zangeres, is aangesteld als beheerder van de dagelijkse uitgaven van zijn zusje. Daarbij gaat het volgens de rechtbankdocumenten onder meer om medicijnen, eten en bodyguards voor de popster.

Een advocaat die beweert de belangen van Spears te behartigen, zegt dat Britney wordt beroofd van haar burgerrechten nu ze onder toezicht is geplaatst. John Eardley, die zegt dat Britney hem heeft opgebeld met de vraag of hij haar wil vertegenwoordigen, diende donderdag een klacht in bij de Amerikaanse districtsrechtbank. Hij noemt het curatorschap van Britney een inbreuk op haar burgerrechten. "Ze mag geen contact hebben met haar vrienden, ze mag de telefoon niet gebruiken en ze mag niet zelf weten waar ze heengaat", zegt Eardley.

Eardley vindt niet dat Britney een gevaar voor zichzelf vormt. "Ik zie veel erger op straat", vertelt hij. "In Los Angeles word ik omringd door mensen die in zichzelf praten of toevallen hebben op straat. Zij zijn gewoon onder de mensen en worden niet opgesloten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen