Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nominaties voor beste single Brit Awards bekend

Shownieuws

De strijd voor beste single tijdens de Brit Awards is losgebarsten. Genomineerden zijn Leona Lewis, The Hoosiers, Take That, Mika en Mark Ronson.

Leona Lewis, Mika en Mark Ronson maken dit jaar kans op een Brit Award voor de beste Britse single. Ook The Hoosiers en Take That behoren tot de genomineerden. Het publiek koos de artiesten uit een eerdere lijst van tien namen, waarbij Kaiser Chiefs, Sugababes, Mutya Buena, Kate Nash en James Blunt afvielen.

Lewis is dit jaar een grote kanshebber, haar debuutsingle 'Bleeding love' was vorig jaar de best verkochte plaat van het jaar. De 22-jarige zangeres won het derde seizoen van X-factor en ze kreeg vier nominaties, onder meer voor haar debuutalbum 'Spirit'.

Take That sleepte naast de nominatie voor beste single nog drie nominaties in de wacht: beste live-act, beste groep en beste album. De Libanese zanger Mika, die ook in Nederland een hit scoorde met zijn 'Grace kelly', werd vier keer genomineerd en treedt op tijdens de awardceremonie.

De relatief onbekende The Hoosiers zijn genomineerd voor hun single 'Worried about Ray'. Mark Ronson completeert de lijst door zijn samenwerking met Amy Winehouse voor 'Valerie'.

De show barst op 20 februari in alle hevigheid los. Met optredens van Rihanna, Kylie Minogue en Kaiser Chiefs. Ex-Beatle Paul McCartney zal tijdens de show een oeuvreprijs in ontvangst nemen voor zijn carrière en een optreden weggeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen