Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Freek de Jonge geweerd bij De Wereld Draait Door

Shownieuws

Freek de Jonge is niet blij met de makers van De Wereld Draait Door. De cabaretier, die vrijdag zijn opwachting zou maken, werd op het laatste moment afgebeld.

Freek de Jonge is teleurgesteld in de makers van De Wereld Draait Door. De cabaretier, die vrijdag zijn opwachting zou maken in de talkshow, werd op het laatste moment afgebeld. Dat zegt hij maandag in de Volkskrant. Marc-Marie Huijbregts, de side-kick van presentator Matthijs van Nieuwkerk, zou geen zin hebben gehad in De Jonge.

Huijbregts had De Jonge enkele maanden geleden aan tafel. De grappenmaker zei toen dat hij het publiek van Huijbregts niet in zijn zaal wilde hebben. Volgens De Jonge ging het om een grapje. "De side-kick is kennelijk de baas bij zo'n programma. Ik vind dat buiten elke proportie."

Bij De Wereld Draait Door zijn ze zich van geen kwaad bewust. Eindredacteur Ewart van der Horst noemt het incident 'een storm in een glas water'.

Het populaire Vara-programma wordt de laatste tijd wel vaker een arrogante houding verweten. Vorige week beklaagde misdaadjournalist Peter R. de Vries zich live in de uitzending nog over het niet nakomen van gemaakte afspraken. Volgens hem was van tevoren overeengekomen dat er aandacht zou worden besteed aan zijn nieuwe boek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen