Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah goed voor downloadhit

Shownieuws

Meer dan 1 miljoen kopieën van het boek 'Women & Money' werd op aanraden van Oprah gedownload.

Oprah goed voor downloadhit

(Novum/AP) - De invloed van talkshowkoningin Oprah Winfrey op het leesgedrag van de Amerikanen kent geen grenzen. Meer dan één miljoen kopieën van het boek 'Women & Money' werden door belangstellenden gedurende ruim een etmaal gedownload op de website van haar programma.

Het boek, geschreven door financieel adviseur Suze Orman, werd op de website gratis voor 33 uur aangeboden. De auteur noemde dit het meest belangrijke boek dat ze ooit heeft geschreven. "Het ging mij niet om het feit dat mensen het boek zouden kopen; mensen moeten het lezen, dat was mijn intentie achter deze campagne", liet Orman weten via een persbericht.

'Oprah's book club' maakt elk boek tot een gegarandeerde bestseller. Elk seizoen draagt de presentatrice een boek voor dat het publiek moet lezen. Dat resulteert steevast in een enorme stijging in de verkoop van het bewuste werk. Hoewel het boek van Orman gratis te downloaden was, kwam het deze week binnen op de zesde plaats in de bestsellerlijst van Amazone.com. Het lijkt alsof alles wat Oprah aanraakt in goud verandert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen