Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Maîtresse Humphrey Bogart overleden

Shownieuws

Verita Thompson, die veertien jaar de maîtresse zou zijn geweest van Humphrey Bogart, is op 89-jarige leeftijd overleden. Thompson overleed op 1 februari.

(Novum/AP) - Verita Thompson, die veertien jaar de maîtresse zou zijn geweest van Humphrey Bogart, is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar vriend, de 58-jarige Dean Shapiro, zaterdag bekendgemaakt. Thompson overleed op 1 februari.

Thompson schreef in 1982 in haar boek 'Bogie and me: a love story' over haar affaire met Bogart, wiens persoonlijke assistente ze van 1950 tot 1956 was. In later verschenen biografieën wordt het verhaal van Thompson bevestigd.

Bogart was getrouwd met de actrice Lauren Bacall en de twee golden als het ideale Hollywood-stel. "Mensen vinden het moeilijk te accepteren dat de Bogie en Bacall-mythe niet was wat het leek", zegt Shapiro, een schrijver uit New Orleans. Overigens was Bogart toen hij in 1942 een verhouding kreeg met Thompson nog met een ander getrouwd. Bogart overleed in 1957, Bacall is 83 en speelt nog altijd in films.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen