Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse krijgt toch visum VS

Shownieuws

Amy Winehouse krijgt toch een visum voor de VS. Ondanks dat reist de zangeres vanwege 'tijdsdruk' niet af naar LA, waar de Grammy's zondag worden uitgereikt.

(Novum/AP) - Amy Winehouse krijgt toch een visum voor de Verenigde Staten, maar ze zal zondag niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de Grammy's in Los Angeles. De Britse zangeres treedt via een satellietverbinding vanuit Londen op, zo vertelde haar vertegenwoordigende organisatie Outside Organization vrijdag.

In eerste instantie werd de visumaanvraag van Winehouse afgewezen, maar ze ging daartegen met succes in beroep. Het optreden van Winehouse in LA gaat niet door vanwege 'tijdsdruk' en 'logistieke overwegingen', liet Outside Organization weten.

Waarom de 24-jarige zangeres in eerste instantie de toegang tot de Verenigde Staten werd ontzegd is onduidelijk. Een eerdere arrestatie voor het bezit van marihuana zou een rol kunnen hebben gespeeld. In oktober werden de artieste en haar man Blake Fielder-Civil in Noorwegen aangehouden omdat ze het narcoticum in hun bezit zouden hebben gehad.

De zangeres is sinds 24 januari in behandeling in een afkickkliniek. Vlak voor de opname publiceerde de Britse krant The Sun foto's waarop is te zien hoe Winehouse een crackpijpje rookt.

Winehouse maakt zondag kans op zes Grammy's, onder meer in de categorieën beste vrouwelijke artiest, beste album ('Back to black') en beste liedje ('Rehab').

[Novum]

Gerelateerde Artikelen