Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Trijntje op tournee door Japan met Bacharach

Shownieuws

Trijntje Oosterhuis is door Burt Bacharach uitgenodigd om met hem mee te gaan op zijn concerttour in Japan. Ze treedt onder meer op in Tokio.

Trijntje Oosterhuis is door Burt Bacharach uitgenodigd om deze maand met hem mee te gaan op zijn concerttour in Japan. Ze heeft de uitnodiging van haar inspirator met beide handen aangepakt.

De 35-jarige zangeres nam eind vorig jaar een tweede album op met Bacharach, 'Who'll speak for love'. De opvolger van 'The look of love: Burt Bacharach songbook' behaalde net als zijn voorganger de platina status. De 79-jarige componist, die klassiekers als 'I say a little prayer', 'What the world needs now' en 'Raindrops keep falling on my head' op zijn naam heeft staan, werkte mee aan beide albums van Trijntje.

Oosterhuis is trots dat Bacharach zo graag met haar samenwerkt. "Hij hoeft het niet voor het geld of voor de status te doen, want wie ben ik nou? In Nederland heb ik misschien een naam, maar in het buitenland weet niemand wie Trijntje Oosterhuis is. Ze kunnen mijn naam niet eens uitspreken", vertelde ze eerder. "Hij is blijkbaar geraakt door mijn stem en dat is voor mij een groot compliment."

Trijntje Oosterhuis doet tussen 17 en 22 februari de steden Tokio, Sagami Ohno en Osaka aan om de concerten van Burt Bacharach op te luisteren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen