Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Artiesten denken met liefde terug aan Benny Neyman

Shownieuws

In de harten van Nederlandse volkszangers nam Benny Neyman een speciaal plekje in. "Wat een vakman en wat een lief mens ook", zei Marianne Weber onlangs.

In de harten van Nederlandse volksartiesten nam Benny Neyman een speciaal plekje in. "Wat een vakman, en wat een lief mens ook", zei Marianne Weber onlangs. "Ik bewonder hem nog steeds, ik vind Benny echt een vakman. Ondanks dat hij geen platen meer maakte, was zijn theatertoer elke keer gevuld tot aan de nok."

Na een kort ziekbed overleed Neyman donderdagochtend op 56-jarige leeftijd in zijn woonplaats Soesterberg. Frans Bauer kan zich nog herinneren hoe geschokt hij was toen het nieuws dat de zanger leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker hem bereikte. "Vlak voordat het nieuws bekend werd, ben ik Benny een paar keer tegengekomen, dus ik schrok er erg van. Je ziet toch maar weer dat het leven heel snel heel anders zijn kan."

Ook bij de jonge generatie artiesten staat Neyman op een voetstuk. "Elk liedje van hem had iets", vertelde Volendammer Nick Schilder. "Ook zijn verschijning, ik vond hem er toch uitspringen. Het is altijd verschrikkelijk als je zoiets te horen krijgt."

Zijn muzikale partner Simon Keizer ziet de geboren Limburger als een wegbereider voor het Nederlandse lied. "Ik vind dat iedereen die zo lang aan de top kan staan wat Nederlandse muziek betreft sowieso al een basis legt voor volgende generaties. Samen met Joling, Arne Jansen, Gordon en Froger vormt hij de basis waar wij nu op varen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen