Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willeke van Ammelrooy beoordeelt scholierenfilms

Shownieuws

Willeke van Ammelrooy zit in de jury van de High School Movie Awards, een nieuwe filmwedstrijd voor scholieren. De prijzen worden op 15 april uitgereikt.

Willeke van Ammelrooy zit in de jury van de High School Movie Awards, een nieuwe filmwedstrijd voor scholieren. Dat heeft de organisatie van het prijzengala vrijdag bekengemaakt.

De 63-jarige filmveteraan, die de hoofdrol speelde in het Oscarwinnende 'Antonia', maakt samen met de andere juryleden een keuze uit 65 scripts die door jongeren zijn ingezonden. De vijf beste scripts worden volgende week vrijdag bekendgemaakt. Deze worden vervolgens verfilmd door een professionele filmcrew.

Tijdens een gala-avond op 25 april worden de vijf eindproducten vertoond aan de jury. In het totaal zijn er zes High School Movie Awards te winnen, in de categorieën beste film, beste scenario, beste acteur, beste actrice, beste montage en beste videografie.

Naast Van Ammelrooy zitten acteurs Sebastian Labrie en Victoria Koblenko in de jury. Ook de Haagse wethouder Frits Huffnagel mag meebeslissen over de winnende filmscripts.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen