Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Winona Ryder bemachtigt rol in Star Trek-film

Shownieuws

Winona Ryder heeft een rol bemachtigd in de nieuwe Star Trek-film. De actrice gaat de 'Vulcan mother' spelen van de jonge Spock, gespeeld door Zachary Quinto.

Winona Ryder heeft een rol bemachtigd in de nieuwe Star Trek-film. De 36-jarige actrice gaat de 'Vulcan mother' spelen van de jonge Spock. Ook Eric Bana speelt in de film, meldt filmvakblad Variety. De Vulcans zijn een fictief buitenaards ras in Star Trek, afkomstig van de oorsprongsplaneet Vulcan.

De elfde Star Trek-film wordt geregisseerd door J.J. Abrams, eerder onder meer verantwoordelijk voor 'Mission impossible III', en richt zich op de eerste missie van de bemanning van ruimteschip Starship Enterprise. Bana speelt de rol van slechterik Nero, Simon Pegg speelt Scotty en Heroes-ster Zachary Quinto is het personage Spock.

De film komt rond kerst volgend jaar uit in de VS. De laatste Star Trek-film, 'Nemesis', stamt uit 2002.

Zaterdag kunnen mensen met 'opvallende uiterlijke kenmerken' zich in Californië melden voor een open casting voor een rol van figurant. Vooral mensen met lange nekken, kleine hoofden, uitpuilende ogen en extreem grote oren zijn welkom. Wie mee wil doen en een rol als 'Vulcan' krijgt toebedeeld, moet wel beloven de wenkbrauwen af te scheren.

Ryder was de afgelopen jaren niet veel te zien op het witte doek. Ze meed de publiciteit nadat ze op heterdaad was betrapt tijdens een winkeldiefstal. Inmiddels is ze weer volop aan het werk. Zo zal ze spelen in 'The informers', naar een boek van Brett Easton Ellis en 'The last world'. Ryder werd bekend door rollen in films als 'Dracula' en 'Edward Scissorhands', en als liefje van Johnny Depp.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen