Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie bezoekt Bagdad

Shownieuws

Angelina Jolie heeft een bezoekje gebracht aan Bagdad. De 32-jarige filmster wilde aandacht vragen voor de benarde situatie van Iraakse vluchtelingen.

(Novum/AP) - Angelina Jolie heeft donderdag een bezoekje gebracht aan Bagdad. Ze was in de hoofdstad van Irak om als ambassadrice van de Verenigde Naties aandacht te vragen voor de benarde situatie van Iraakse vluchtelingen.

De 32-jarige actrice onderstreepte de noodzaak van een plan van aanpak nu meer dan twee miljoen Iraakse vluchtelingen hun huizen weer opzoeken. "Er is veel welwillendheid en er wordt veel gepraat, maar het lijkt wel of dat het enige is dat nu gebeurt", zei de Hollywoodster tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN.

"Hoe Irak zichzelf de komende jaren weer opbouwt, heeft invloed op het hele Midden-Oosten", weet Jolie. "Een groot deel daarvan wordt bepaald door de manier waarop de vluchtelingen naar hun huizen en gemeenschappen zijn teruggekeerd en of ze weer kunnen samenleven."

Jolie heeft tijdens haar bezoek aan Irak de Amerikaanse troepen bezocht en gesproken met de hoogste Amerikaanse bevelhebber in het oorlogsgebied, David Petraeus. Ook voerde ze gesprekken met de Iraakse premier Nouri al-Maliki.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen