Kies je favoriete radiostation

Dossiers

EO trekt stekker uit Gezinsdag

Shownieuws

De Evangelische Omroep stopt met de organisatie van de Gezinsdag. De kosten van het jaarlijkse evenement zijn te hoog, zo vertelt een woordvoerder.

De Evangelische Omroep stopt met de organisatie van de EO-Gezinsdag. De reden voor het schrappen van het jaarlijkse evenement is dat de kosten te hoog zijn en omroepen hun geld moeten steken in programma's. Dat heeft een woordvoerder van de omroep donderdag bevestigd.

"De financiering van de omroepen is veranderd en daardoor moeten we iedere euro in programma's steken", vertelt hij. "Evenementen als de Gezinsdag, de EO-Jongerendag en Nederland Zingt moeten worden betaald van ledengelden. Het gezin krijgt via onze programma's al veel aandacht en daarom hebben we besloten om de Gezinsdag te schrappen."

De Gezinsdag, die in 2002 voor het eerst werd georganiseerd, is een jaarlijks terugkerend evenement, waar gezinnen bij elkaar komen om te zingen, bidden en naar toespraken te luisteren. Ook worden er workshops georganiseerd en zijn er speciale programma's voor kinderen.

Het is onduidelijk of de Gezinsdag nog terugkomt. "We sluiten wonderen nooit uit, maar we zouden honderdduizend leden extra nodig hebben om een evenement als de Gezinsdag te organiseren", vertelt de woordvoerder.

Begin oktober stonden honderden bezoekers van de voorlopig laatste EO-Gezinsdag in de file om het Gelredome in Arnhem tijdig te bereiken. Bij de opening was het dan ook direct erg druk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen