Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolly Dots nemen afscheid met toer langs theaters

Shownieuws

De Dolly Dots klimmen voor de allerlaatste keer de bühne op. Hun Farewell For Now Tour is de afsluiting van een succesvolle comeback van de zes zangeressen

De Dolly Dots klimmen binnenkort voor de allerlaatste keer de bühne op. Hun Farewell For Now Tour is de afsluiting van een zeer succesvolle comeback van de zes zangeressen, die begin vorig jaar weer op het podium klommen.

Bandlid Esther Oostenbeek durft echter niet met zekerheid te zeggen dat het hierna definitief is afgelopen. "We hebben wel eens vaker gezegd dat het de laatste keer zou zijn, dus daar stop ik nu mee", vertelt ze giechelend.

De Dolly Dots gaven eind mei een serie concerten in een uitverkocht Ahoy en dat smaakte naar meer. "Ahoy was natuurlijk zo'n enorm succes en er is nog steeds animo voor", legt Oostenbeek uit. "We merkten dat veel mensen spijt hadden dat ze de shows hadden gemist en we willen die mensen nu de kans geven om ons ook eens te beleven," zegt ze. "Toen ons concert werd uitgezonden door de Tros trok dat meer dan een miljoen kijkers, dus vraag genoeg, lijkt mij."

De 50-jarige Oosterbeek is wel zenuwachtig over de reacties op de nieuwe toer. "Ik vind het allemaal heel erg spannend, omdat we kwalitatief weer op hetzelfde niveau moeten zitten als in Ahoy. We moeten dan natuurlijk ook wel iets nieuws gaan toevoegen." De fans kunnen tijdens de concerten alle liedjes verwachten die ze van vroeger kennen, maar die zullen in een nieuw jasje worden gestoken, verklapt de zangeres.

De nieuwe tournee vergt heel wat van het zestal, dat in de jaren tachtig hits scoorde met nummers als 'Love me just a little bit more' en 'Do wah diddy diddy'. "We moeten natuurlijk wel weer trainen voor onze conditie. Het is een topsport om een goede show af te leveren met zingen en dansen tegelijkertijd." Maar de zangeres heeft er vertrouwen in. "Het komt helemaal goed met ons ouwe besjes. We zijn niet kapot te krijgen."

Fans in Groningen, Eindhoven, Apeldoorn, Utrecht, Alkmaar en Arnhem kunnen zich vanaf 12 april, wanneer de toer begint, verheugen op een spectaculaire show van de Dolly Dots. Zaterdag begint de kaartverkoop voor de laatste zes optredens van de dames.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen