Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Heath reageert op conclusies autopsie

Shownieuws

De vader van Heath Ledger heeft gereageerd op het nieuws dat zijn zoon is overleden aan een combinatie van medicijnen. Zes medicijnen werden hem fataal.

De vader van Heath Ledger heeft woensdag gereageerd op het nieuws dat zijn zoon is overleden aan een fatale combinatie van medicijnen. "Hoewel hij van geen van de pillen een overdosis heeft genomen, kregen we vandaag te horen dat een combinatie van medicijnen onze jongen fataal is geworden". Dat stelde hij in een verklaring die onder meer werd gepubliceerd door het Amerikaanse tijdschrift People.

Woensdag maakte een lijkschouwer in New York bekend dat er in het bloed van Ledger sporen zijn gevonden van zes verschillende medicijnen, waaronder pijnstillers, kalmeringsmiddelen en slaappillen. De 28-jarige filmster werd op 22 januari dood aangetroffen in zijn appartement in New York. Een precieze doodsoorzaak kon niet direct worden vastgesteld.

Kim Ledger grijpt de dood van zijn zoon aan om mensen te waarschuwen voor onverantwoord medicijngebruik. "De onbedoelde dood van Heath legt de verborgen gevaren bloot van het combineren van voorgeschreven medicijnen, zelfs in lage doses", stelt hij.

Hoewel vorige week al een herdenkingsdienst plaatsvond voor de acteur, is hij nog niet begraven. Waarschijnlijk wordt zijn lichaam binnenkort ter aarde besteld in zijn geboorteland Australië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen