Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heath Ledger overleden aan overdosis medicijnen

Shownieuws

Heath Ledger is overleden aan een overdosis medicijnen, waaronder pijnstillers, slaappillen en kalmeringsmiddelen. Dat maakte een lijkschouwer woensdag bekend.

(Novum/AP) - Heath Ledger is overleden aan een onbedoelde overdosis medicijnen, waaronder pijnstillers, slaappillen en kalmeringsmiddelen. Dat maakte een lijkschouwer in New York woensdag bekend. Al op 23 januari, een dag nadat de filmster dood werd aangetroffen in zijn appartement, werd een autopsie uitgevoerd. Een precieze doodsoorzaak kon toen nog niet worden vastgesteld.

Maar liefst zes verschillende medicijnen, waarvan de meesten alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar zijn, werden in zijn bloed aangetroffen. "Meneer Heath Ledger is overleden als gevolg van een acute vergiftiging door het gezamenlijke effect van oxycodon, hydrocodon, diazepam, temazepam, alprazolam en doxylamine", zo stelde een woordvoerder van de lijkschouwer in een verklaring.

De verschillende medicijnen zijn beter bekend als de pijnstiller oxycontin, de kalmeringsmiddelen valium en xanax en de slaapmiddelen restoril en unisom. Hydrocodon is een andere naam voor de pijnstiller ibuprofen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen