Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Broers Kalpoe zetten door tegen Dr. Phil

Shownieuws

De Surinaamse broers Kalpoe mogen een rechtszaak tegen Dr. Phil doorzetten. De broers zijn in verband gebracht met de verdwijning van Natalee Holloway.

(Novum/AP) - De Surinaamse broers Deepak en Satish Kalpoe, die in verband zijn gebracht met de verdwijning van Natalee Holloway, mogen een rechtszaak tegen de Amerikaanse tv-psycholoog Dr. Phil doorzetten. Dat heeft een rechter in Los Angeles bepaald. Dr. Phil en CBS, de tv-zender waarvoor hij werkt, hadden de rechter gevraagd de rechtszaak tegen te houden.

De broers Kalpoe beschuldigen de tv-psycholoog, die voluit Phil McGraw heet, van smaad. In november 2005 waren in zijn talkshow geluidsopnamen te horen van een gesprek dat een privédetective voerde met Deepak. Volgens de broers zijn de opnamen zodanig gemanipuleerd dat het lijkt alsof Deepak toegeeft dat zowel de broers als Joran van der Sloot seks hadden met Natalee Holloway.

Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut heeft bevestigd dat er met de opnamen is geknoeid. De broers stapten eind 2006 naar de rechter.

De 18-jarige Amerikaanse verdween in mei 2005 spoorloos op Aruba, waar ze met schoolvriendinnen op vakantie was. Ze werd voor het laatst gezien toen ze in gezelschap van Van der Sloot en de gebroeders Kalpoe een bar verliet.

De advocaat van de broers zei te geloven dat zijn cliënten sterker zijn komen te staan in hun zaak tegen Dr. Phil door de bekentenis die Van der Sloot heeft gedaan tegenover een informant van de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. De bekentenis was zondag op de Nederlandse tv te zien bij SBS6 en werd een dag later uitgezonden door de Amerikaanse tv-zender ABC.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen