Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Counting Crows op Pinkpop

Shownieuws

De band Counting Crows doet op 1 juni Pinkpop aan. Ook topacts als UB40, Rage against the machine, Metellica en de Foo Fighters zijn te zien op het festival.

Counting Crows doet op 1 juni het Pinkpopfestival aan. De rockformatie is daarmee dit jaar drie keer in Nederland te bewonderen. Op zaterdag 28 juni geven de Amerikanen zelfs twee optredens op en dag: op Rockin' Park in Nijmegen en op het Zeeuwse popfestival Concert at Sea.

Counting Crows komt eind maart met het langverwachte nieuwe album 'Saturday night & Sunday mornings'. De band is in Nederland vooral bekend van nummers als 'A Long December' en 'Accidentally in love'. Samen met de Nederlandse band Bløf werd de eerste plaats behaald met de plaat 'Holiday in Spain'.

Het driedaagse festival Pinkpop vindt dit jaar voor het eerst in zijn 39-jarig bestaan niet plaats in het pinksterweekeinde. Omdat het weekeinde dit jaar vroeg in het festivalseizoen valt, op 11 en 12 mei, was de organisatie bang dat veel grote bands niet naar Landgraaf zouden kunnen komen. Pinkpop vindt nu plaats van 30 mei tot 1 juni.

Counting Crows zijn niet de hekkensluiters van de zaterdagavond: die eer komt de Amerikaanse band Rage against the machine toe. Andere topacts die hebben toegezegd zijn UB40, Foo Fighters en Metallica.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen