Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oscarfeest voor sterren gaat niet door

Shownieuws

Het jaarlijkse feest van het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair tijdens de Oscaruitreiking is afgeblazen. Dat laat het magazine weten op haar website.

Het jaarlijkse feest van Vanity Fair tijdens de Oscaruitreiking is afgeblazen. "Na veel overwegingen en ter ondersteuning aan de schrijvers en alle anderen die door de staking zijn getroffen, hebben we besloten dat het dit jaar niet gepast is om het feest door te laten gaan", staat in een verklaring op de website van het Amerikaanse tijdschrift.

Het feest wordt steevast druk bezocht door Hollywoodsterren. "We feliciteren de genomineerden van dit jaar en we kijken ernaar uit om volgend jaar voor de vijftiende keer ons Oscarfeestje te organiseren", laat het tijdschrift weten.

Het is nog onduidelijk of de bond van de stakende scenarioschrijvers zijn leden toestemming geeft om mee te werken aan de uitreiking van de Oscars. De Writers Guild of America meldde eerder dat de uitreiking van de Grammy Awards, zondag in Los Angeles, niet wordt gedwarsboomd door de staking. De organisatie van de Oscaruitreiking laat aan tijdschrift Hollywood Reporter weten dat de show 'hoe dan ook' doorgaat.

De Amerikaanse film- en televisiewereld bevindt zich al maanden in een impasse. Bijna alle producties liggen stil doordat de scenarioschrijvers al twaalf weken staken om een hogere vergoeding af te dwingen voor de verkoop van hun werk op dvd's en via internet.

De Oscaruitreiking vindt op 24 februari plaats in het Kodak Theatre in Hollywood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen