Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pimp C stierf door overdosis hoestdrank

Shownieuws

Chad Butler, bekend als Pimp C van het duo Underground Kingz, is overleden door een ongelukkige combinatie van een slaapziekte en een overdosis hoestsiroop.

De Amerikaanse Chad Butler, bekend als rapper Pimp C van het duo Underground Kingz, is overleden door een ongelukkige combinatie van een slaapziekte en een overdosis hoestsiroop. Dat blijkt uit onderzoek van een lijkschouwer.

De 33-jarige Pimp C werd twee maanden geleden dood aangetroffen in het luxe Mondrian-hotel in Los Angeles. Volgens de lijkschouwer leed de rapper aan apneu, een slaapziekte die ervoor zorgt dat iemand dertig seconden stopt met ademen tijdens de slaap. Die ziekte in combinatie met grote hoeveelheden hoestsiroop waarin codeïne en promethazine waren verwerkt, werd de rapper fataal.

Butler en zijn partner Bernard Freeman (Bun B) waren de grondleggers van de Southern rap. Hoewel zij niet zo veel hits scoorden als sommige andere rappers, geldt hun album 'Ridin' dirty' uit 1996 als een klassieker uit het genre. Voor zijn dood werkte Pimp C aan een soloproject.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen