Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Georgina Verbaan laat politiek links liggen

Shownieuws

Georgina Verbaan wil voorlopig niet de politiek in. "Misschien als ik de veertig gepasseerd ben en geen rollen meer krijg. Maar nu lijkt het me onverstandig."

Georgina Verbaan wil voorlopig niet de politiek in. Dat vertelt de actrice, die bekendstaat om haar dierenliefde en lijstduwer was voor de Partij voor de Dieren, deze week in Veronica Magazine. "Misschien als ik de 40 gepasseerd ben en geen rollen meer krijg. Maar nu lijkt het me onverstandig. Het is beter als ik actrice blijf. Voor iedereen. En voor de democratie in het bijzonder."

Wat haar acteercarrière betreft heeft Verbaan, wier nieuwe film 'Alibi' volgende week in première gaat, geen uitgestippeld toekomstplan klaarliggen. "Ik wil niet in de toekomst kijken, dat vind ik eng", vertelt ze. "Ik werk ook niet met plannen, dat heeft geen zin. Als je een plan hebt, moet je je eraan houden en dat wil ik mezelf niet opleggen. Ik doe wat er op mijn pad komt."

Voorlopig komt er genoeg op het pad van de 28-jarige vriendin van Jort Kelder, ook buiten de bühne. Zo was ze onlangs te zien in de televisieprogramma's Ranking the Stars en Wie is de Mol?. "Sommige dingen doe ik liever niet, maar mijn schoorsteen moet ook roken, dat is simpel", legt ze uit. "Ik kan wel de hele dag op mijn principes gaan zitten, maar daar krijg ik een houten kont van."

Ze slaat echter vaak genoeg aanbiedingen af. "Ik heb wel eens overwogen om bij wijze van kunstzinnig experiment een week lang wel overal ja op te zeggen. Dan zou ik 24 uur per dag op het scherm zijn en in al je kranten en tijdschriften staan", vertelt ze. "Dat is toch om ongelukkig van te worden. Ik heb lang het gevoel gehad dat ik het publiek verschuldigd was om over mezelf te praten, maar daar ben ik wel overheen. Ik ben nu van mezelf "

[Novum]

Gerelateerde Artikelen