Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Britney accepteert vader niet'

Shownieuws

Britney Spears wil niet dat haar vader haar persoonlijke en financiële belangen behartigt. Dat stelt een advocaat die in dienst zegt te zijn van de zangeres.

(Novum/AP) - Britney Spears wil niet dat haar vader haar persoonlijke en financiële belangen behartigt. Dat stelde een advocaat, die in dienst zegt te zijn van de zangeres, maandag tijdens een rechtszitting. Spears, die sinds vorige week op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles verblijft, werd vrijdag door de rechter onder curatele gesteld.

Advocaat Adam Streisand deed een vergeefse poging de vertegenwoordiging van de 26-jarige artieste op zich te nemen. Hij beweerde dat Spears via de telefoon contact met hem heeft opgenomen. "Ze heeft me heel nadrukkelijk gezegd dat ze haar vader niet accepteert als haar curator", zei hij. "Ze zijn al geruime tijd van elkaar vervreemd. Met hem als curator neemt de onrust en het verdriet alleen maar toe."

De rechter verwierp het verzoek van Streisand en verlengde de ondertoezichtstelling tot en met volgende week donderdag. Ook stelde de rechter een arts aan die de handelingsbekwaamheid van Spears moet beoordelen.

De invloed die Sam Lutfi, een goede vriend van Spears, op de zangeres heeft, werd verder aan banden gelegd. Op verzoek van haar ouders legde de rechter Lutfi vrijdag een contactverbod op. Dit verbod is maandag aangescherpt met restricties voor Spears. Zij mag haar 33-jarige manager niet opbellen of hem sms'jes sturen.

Lutfi, die volgens James en Lynne Spears een slechte invloed heeft op hun dochter, legt zich niet bij de feiten neer. In verschillende Amerikaanse media spuide hij vorige week zijn gal over de situatie. "Haar familie is gek", zei hij tegenover het tijdschrift Us Weekly.

Spears werd vorige week afgevoerd naar het UCLA Medical Center, waar ze op een gesloten afdeling werd ondergebracht. Na een verblijf van 72 uur, werd de gedwongen opname op aanraden van haar artsen met twee weken verlengd. Wettelijk is een dergelijke behandeling toegestaan als patiënten in kritieke staat verkeren of een gevaar vormen voor zichzelf en anderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen