Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Diddy roept Amerikaanse jeugd op te stemmen

Shownieuws

Sean 'Diddy' Combs heeft de Amerikaanse jeugd opgeroepen te stemmen. Dinsdag worden in 24 staten voorverkiezingen gehouden voor de presidentsverkiezingen.

(Novum/AP) - Sean 'Diddy' Combs heeft de Amerikaanse jeugd aan de vooravond van 'Super Tuesday' opgeroepen te stemmen op hun favoriete presidentskandidaat. De rapper heeft zijn organisatie Citizen Change nieuw leven ingeblazen. Hij richtte deze groep, waarmee hij jongeren wil betrekken bij de politiek, op tijdens de vorige presidentsverkiezingen in 2004.

Dinsdag worden in 24 Amerikaanse staten en het gebiedsdeel Amerikaans Samoa voorverkiezingen gehouden voor de presidentsnominatie van de Democraten en de Republikeinen. Vanwege het grote aantal deelnemende kiezers wordt deze dag Super Tuesday genoemd.

Diddy verklaarde maandag het van groot belang te vinden dat Amerikaanse jongeren betrokken zijn bij de politiek in hun land. "Als we willen dat er een einde komt aan de oorlog en dat het beter gaat met de economie, moeten jongeren beseffen dat het belangrijk is dat ze het heft in eigen handen nemen", vindt hij. "Het is alsof we een hele grote reus wakker maken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen